Van, hogy az ébredés egy hiba

Van, hogy az ébredés egy hiba

Oxigénhiányos állapot, bezártság, mesterséges intelligencia, feltörő emlékek, halmozódó kérdések. Nem, ezek nem a hátunk mögött hagyott időszakot leíró kifejezések, hanem az Oxigén című filmet vezettem fel pár szóban.
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Ezt a sci-fi thrillert esti programként elsősorban azért választottam, mert a filmben Milo-nak nevezett mesterséges intelligenciát vizuálisan képviselő kék kör forma bennem rendszeresen visszatérő motívum. Na de térjünk vissza filmhez, amit a Netflix adott ki. 

A sztori: 
Főhősünk Liz magához tér egy hibernációs (kirogenikus) kapszulában. Ébredését követően rádöbben, hogy a túlélésért kell harcoljon, mert egy hiba folytán a mélyaltatásból felébredt és folyamatosan fogy az oxigénje. Mindeközben pedig próbál rájönni arra, hogy ki is ő valójában. 

Liz szabadulási kísérleteiben a Mesterséges Intelligencia Léttámogató Operátorra (röviden MILO) afféle társként van jelen. Stabil, folyamatos jelenléte olyan, mint az oázis a sivatagban. MILO képes kapcsolatba lépni a külső világgal és számos parancsot is teljesít. Azonban nem magától cselekszik, hanem konkrétan megfogalmazott kérésre és csak a megfelelően feltett kérdésekre képes választ adni. A kapott válaszok azonban nem minden esetben szolgálnak főhősünknek segítségül. 

Az egész film a kabinban játszódik, mely egyszerre bölcső és koporsó...Miért is mondom ezt? Nem lövöm le a poént! Nézd meg a filmet és gondolataidat vele kapcsolatban írd meg közösségünkben! 


Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!