Eszme

Láss, változz, élj!
Az ÚT EGYMÁSHOZ kezdeményezés fő célja az, hogy az emberek figyelmét a stresszt okozó jelenségekkel, ártalmakkal szemben az azokkal való megküzdési lehetőségek, megoldások, valamint a tudatos jelenlét felé vigye. Ennek szolgálatába összeadott értékeinket, a közösségi, valamint kritikus gondolkodásunkat, a szabad kreativitásunkat és egyesített potenciálunk eszközeit kívánjuk állítani. 

Hisszük, hogy az összefogás, a különbözőségeink elfogadása út lehet egymáshoz, olyan élethelyzetekben is, ahol vészesen fogynak az egymás felé tartó utak. A víziónk egy olyan jövőkép, ami a mindennapokban fenntartható, illetve amiben a lelkünknek, az identitásunknak, a társadalmunknak és a bolygónknak is van jövője. 

Célkitűzésünknél fogva elhatárolódunk attól, hogy bármelyik párt oldalára álljunk, nem célunk összeesküvés elméletek gyártása.  Keressük a fátyol mögötti valóságot, a káoszban a kiutat és a hitelességet. Nem buzdítunk senkit arra, hogy bármi ellen harcoljon, ugyanis mi éppen az egymás felé vezető utakat keressük. Nem a világban végbemenő változási folyamatok miértjeit kutatjuk, hanem azokat a módszereket és a közösség számára hasznos információkat keressük, melyek által könnyebben vészelhetjük át az életünk nehéz időszakait és támogathatjuk az önmagunkhoz való belső visszakapcsolódást. 

Valljuk, hogy a félelmek és mindaz, ami szétszakít minket, az elveszi tőlünk az eredendő emberi erőforrásainkat. Mindaz, ami az elválasztottság látszatát kelti gyengít minket. Minden, ami eltereli a figyelmet a lényegről az elveszi az esélyeinket, hogy képesek legyünk időben reagálni a világban végbemenő változási folyamatokra. Fel szeretnénk ébreszteni közösségünk tagjaiban az alkotó, kreatív,  energiákat, mert úgy véljük, hogy traumáink feldolgozása a kreativitás által egy terápiás út is egyben. 

Közösségünkbe olyan tagokat várunk, akiknek fontos a tudatosság, illetve akik belső erőforrásaikat, tudásukat, élettapasztalataikat szívesen megosztják másokkal is. Segítsük egymást motiváló, inspiráló gondolatokkal a mindennapokban! 

Csatlakozz hozzánk, ha unod a mainstream üres szavait, tanítani szeretnél valamit, illetve részt vennél egy nyitott, konstruktív, szeretetteli közös eszmecserében!
A szavad számít! Hisszük, hogy az egyediségnek, a különböző nézőpontoknak létjoga van a mában! 

Beszélj, írj! Vállald önmagad. A szabad kreativitásunk az ÚT EGYMÁSHOZ!

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!