Te lehetsz a kulcs a megoldáshoz!

Te lehetsz a kulcs a megoldáshoz!

Ha hiszel magadban és abban amit látsz, érzékelsz, akkor harcolnod kell, hogy a hangod, a tudásod a megfelelő közegben teret kapjon.
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Szabotálod a saját boldogságod, amikor méltatlannak érzed magad a hozzád méltó életre. Tökéletlenségeink nem feltétlenül a gyengeségeink. Amit gyengeségként könyvelünk el, az lehet egy speciális érzékelésünk is...a  lélekesszenciánk. Egy olyan képesség, ami egy egyedi, csak ránk jellemző nézőpontot jelent. Ez az egyedi nézőpont lehet egy adott probléma megoldásakor a kulcs. Ergó rajtad kívül valószínűleg senki nem fogja ugyanazt látni amit Te. Te lehetsz egy kulcs a megoldáshoz! Ha hiszel magadban és abban amit látsz, érzékelsz, akkor harcolnod kell, hogy a hangod, a tudásod a megfelelő közegben teret kapjon.

Amikor tudatosítjuk egyedi, értékes tulajdonságainkat, bizalommal fordulunk önmagunk felé, akkor egy ügy szikraként hat ránk. Ekkor megállíthatatlanná válunk. Belobban a tűz! Az energiánk pedig csak nő. 

Vegyünk példaként most engem. Vannak "speciális érzékelési képességeim", melyek kísérnek az életem során. E érzékelések között vannak olyanok,

  • melyek megkeserítették az óvodai, iskolai éveimet,
  • melyek segítettek, hogy lássam egy rendszer minden lehetséges hibáját,
  • melyek segítettek, hogy lássam a megoldásokig vezető legbiztosabb utat,
  • melyek segítettek, hogy meglássam emberekben azt a "képességet" ami csak rájuk jellemző,
  • melyek kizárták, hogy huzamosabb időn keresztül alkalmazottként létezzem,
  • melyek kizárták, hogy az üzleti életben dominálni tudjak, mivel képtelen voltam arra, hogy valakit ne egyenlő félként kezeljek,
  • melyek megmutatták miért tapasztaltam és éltem át mindazt, ami egykor szívásként volt elkönyvelve, de a mában a hitelességemet garantálják a szakmában. 

No de nézzünk más példát is! A sebezhetetlen egy amerikai misztikus thriller. Főhőse David Dunn. A film erejét az adja, hogy egy gyarló, önmagában kételkedő férfi drámáját látjuk. David lelkileg van darabjaira törve, amit igyekszik helyrehozni, de ehhez az kell, hogy önmagát, saját múltját elfogadja. 


A filmet körüllengi két kérdés:

  • David rájön-e mi okozza lelkében azt a szomorúságot, ami minden reggel köszönti, amikor felébred?
  • Elvezeti-e majd valami odáig, hogy hallgason a belső hangra, amit oly sok ideje eltemet magában? 

A filmben megtörténik David ébredése, amint végre tudatosítja magában, hogy többet lát, mint mások és a sebezhetetlensége egy olyan ajándék, amit emberek megmentésére tud használni a jó szolgálatában. Amint a különleges és csak rá jellemző képességeit elfogadja, felölti palástját (egy egyszerű esőköpenyt) és elkezd embereket megmenteni egy szörnyetegtől.

Ha teljes védelem alatt állnál és nem eshetne bajod sem neked, sem a hozzád közel állóknak, mi lenne az, amit meg lépnél egy jó ügy érdekében?
Mi lenne az a terület, ahol ahol elkezdenél segédkezni?

Gondolataidat várjuk közösségünkben!

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!