Önmagunkkal békében, hogyan lehet lenni, amikor nem is ismerjük saját tudattalanunk, csak azt, hogy valami nincs rendben

Önmagunkkal békében, hogyan lehet lenni, amikor nem is ismerjük saját tudattalanunk, csak azt, hogy valami nincs rendben

Ha csak jönnek az érzések és érzelmek és mi nem akarjuk, hogy jöjjenek, mert idegenek és nem jön, hogy elhgyjük, hogy azok belőlünk jönnek elő?
Csüdöm Melinda
Csüdöm Melinda

Asztrológus

Bármi ér az élet útján, amitől félelem keletkezik, az személyes feloldást igényel. Minden személy önmagán belül rendezkedhet be vagy rendetleníthet, takaríthat és rendet tarhat fenn. 
Ehhez mindig árad az információ is, hiszen információs mezőben él mindenki eleve. Minden információt szükséges lemérni a lehetségesség mérlegén , mely mérleg az örök törvényekre támaszkodhat . Csak az örökhöz lehet mérni a múlandót. A mérlegnek semmiféle értelme nem lenne, ha mindig középen állna. Ahogy az sem funkcionális, ha az egyik  vagy a másik része áll mereven.
 A múlandó nem lehet alap, eszerint semmiféle számítás nem végezhető el. Számítás csak úgy lehetséges, hogy valami kiegyenlítődésre megy. 
Az élet törvényeken nyugszik, ezek mentén szerveződik, melyek nem múlandók. Ezért mindig az van, ami lehet. Ha félelem van, amiatt , hogy az van, ami van, akkor azt mindenképpen csakis személyesen lehet feloldani.
A félelem feloldása, egyben a probléma megoldódása. Azért vagyunk a világon, hogy a félelmeket feloldjuk . Így problémamentesen, rendben lenni jó.
A problémák annál összetettebbek, minél mélyebbről ered a félelem. Az embernek legelőszőr az jut eszébe , amitől fél. Még nem látja a problémát, csak fél, szorong.Ez a félelem vezeti el oda (ha hagyja és akarja), hogy a problémát felfedezze és ezáltal feloszlassa. 
Ehhez nagyon jó eszköz a spirituális naplóírás. Ott, teljesen nyílt és leplezetlen lehet az ember. Önmaga előtt vetkőzik le , önmaga előtt szégyenkezik, ha szégyenkezik. Teljesen őszintén megvizsgálhatja az elvárásait a törvényekhez viszonyítva, melyek az életfenntartó erők. Megnyugodhat benne, önerőből, hogy ha ellenében él önmagának, annak keserves következményei keletkeznek. Félelme tehát rendjén van. Lelkiismerete jelzi, hogy önsorsrontásban van.
Félelmeket csakis önmagunkkal kollaborálva, együttműkődve lehet feloldani. Belülről, bensőnkből fakadnak, reakcióként. Önerőből rontjuk magunkat és önerőből tudjuk kijavítani is.
Ezeket ide nem leokoskodtam, hanem magam is benne vagyok és végzem.  
"Az értelem a törvényeket valahonnak látja és onnan olvassa le". A világ isteni rendjéből. A lelkiismeret ismeri az otthonát. Azt nem lehet kiokoskodni. 

Csüdöm Melinda

Csüdöm Melinda

Asztrológus

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!