Mert az élet olykor más történetet ír, mint tervezted

Mert az élet olykor más történetet ír, mint tervezted

Tudatébresztő módon hatott rám mennyire függünk a külső hatásoktól. A közvetlen környezetünktől, a minket körülvevő emberektől, a minket elérő manipulatív információktól. Ezen elmélkedéseim közepette az élet elém dobott egy sorozatot, ami rabul ejtett.
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Az említett sorozat nem más, mint a Westworld nevű posztapokaliptikus sci-fi, western, thriller sorozat, melyet az HBO mutatott be. Állítások szerint nézni igen komoly intellektuális kihívás is lehet. A sztori: egy fiktív világban játszódó, technológiailag fejlett, androidok által lakott környezetben a szórakoztatás legfelsőbb szintjét kínálják a vendégeknek, akik következmények és korlátok nélkül  járhatnak be egy mély önismereti utat a park területén, ahol tulajdonképpen kiderül, hogy valójában ki is vagy. A nagy hatású sorozat alkotópárosa képzeljétek szoros barátságot ápol Elon Muskkal. 


Részlet a forbes.hu egyik cikkéből:

"Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával meséltetek nekem arról, hogy Elon Musk az egyik legjobb barátotok és az első évad előtt rengeteg felfűtött, inspiráló beszélgetésetek volt a párhuzamos világokról, szimulációkról. A világ közben változott körülöttünk, merre mentek a beszélgetéseitek a harmadik évad előtt? Volt, amiben inspirált benneteket?

Jonathan: Valóban, nagyon sok beszélgetésünk volt Elonnal, nem csak most, hanem folyamatosan az évek során.

Elon kicsit optimistábban látja a jövőt, mint mi – mi azért negatívabbak vagyunk.

Elon egy brilliáns elme, egy csodálatos gondolkodó, aki sokféleképpen kezdte el építeni az emberiség jövőjét.

Az én véleményem az, hogy harminc év múlva a világ eléggé hasonló lesz ahhoz, amiben most élünk.

Ha harminc évvel ezelőtt kinéztél az ablakon Los Angelesben, akkor körülbelül ugyanazt láttad, amit most. Az építészet, az autók valamennyire ugyan változtak, de nem olyan óriási mértékben, hogy ne lehessen felismerni az akkori környezet tárgyait a maiban – igaz, akkor nem láttál okostelefonokat az emberek kezében. Viszont lényegében ugyanolyan körülmények között éltünk. Szerintem harminc év múlva sem lesz radikális változás. Mi úgy mondjuk egymás közt, hogy „megalapozott futurizmus”, ami alapján a sorozat jövőképét felépítettük, mert Elonnal és más fantasztikus gondolkodókkal néztünk a jövőbe és kreáltuk meg a harminc évvel későbbi világ képét. Azt gondolom, hogy a jövőkép egyébként a Westworld záró évadjában inkább arról szól, hogy mi történik a világgal olyan emberek nélkül, mint Elon Musk.

Tehát úgy gondolod, hogy a világ, amit megalkottatok a harmadik évadban, az ténylegesen mutatja a jövőnket?

Jonathan: Remélem nem! (Nevet)...Megteremteni egy világot magától értetődően önmagában hordozza, hogy közben hibákat követünk el."

És a végére egy idézet a sorozatból:
"Csak az igazán bátrak érthetik meg a világ működését." Mi a véleményed erről? Kell a bátorság a valósághoz? 
Te láttad a sorozatot? Ha igen, kíváncsian várjuk gondolataidat róla vagy a Te egyéb filmajánlóidat a közösségünkben posztban vagy cikkben!

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!