Egyedül vagy csapatban?

Egyedül vagy csapatban?

A modern társadalomban megfigyelhető az egyénközpontúság. Győz, légy Te a jobb! Versengj! Nyomd LE! Valóban ez lenne a jó irány?
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Dániában a csapatmunkában hisznek, erre nevelnek az iskolában is, ezért a gyermekekben az empátia is erősebb egymás iránt. Kutatások kimutatták, hogy az emberek boldogabbak, amikor csapatban nyernek, mintha egyedül érnék el ugyanazt. Az egyéni érdek helyett igenis vágyunk a támogató szociális kapcsolódásra.

Napjainkban könnyen ragadhatunk bele abba az illúzióba, hogy külön-külön létezünk, magunkra vagyunk hagyva, megfosztva a biztonságot kínáló egység nélkül. Ez az állapot valamelyest érzéketlenít minket mások iránt. Sokunk környezetében továbbra is dominál az empátiát nélkülöző erőszak vagy a félelem alapú kommunikáció, pedig az igazi erő a fegyelmezett tudatosságban, rejlik. Életünk során számtalan döntési helyzetbe kerülünk. Választhatunk, hogy a béke, az elfogadás, a cél érdekét szolgáló együttműködés és támogatás oldaláról reagálunk-e vagy az egyéni sérelmeinket dédelgetjük tovább.

A megoldásra fókuszáló, emelő, támogató gondolatoknak, kimondott vagy leírt szavaknak magasabb frekvenciaszintje van, mint az elnyomó, negatív, szorongást keltő tartalmaknak, szavaknak.

Az egyén szintjén optimális érzelmi állapot akkor áll be, amikor a megosztottság helyett az egységben találod meg a helyed. Ha egy adott helyzetben nem egyéni harcot látsz, hanem meghallod a hangot, ami táncra hív, akkor kilépsz az áldozati szerepből. Dönthetsz arról, hogyan éled meg a történéseket, választhatsz, hogy milyen nézőpontból reagálsz. LEnyomsz vagy FELemelsz.

Kövess a Facebook csoportunkban is! Oszd meg a gondolataidat Te is!

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!