Fejtörő állapotok

Fejtörő állapotok

Képzelj el egy világot, ahol csak a gondolatokat ismerik és képzelj el egy másikat, ahol csak az érzelmeket...
Harangozó Viktor (Szenge)
Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

A gondolatokat ismerők, minden egyes pillanatban rideg átlátással szemlélik a létezést. Az érzelmekkel élők, nem képesek gondolkodni, így hát mindent az érzelmi szemüvegeiken keresztül látnak. Most ne képzeld, hanem éld meg milyen, hogyha csak érzelmeket, vagy csak gondolatokat tapasztalhatsz külön-külön, de a kettőt együtt soha. Mit érzel?
Képzeld el, hogy egyik bolygón, csak a jót, a másikon csak a rosszat képesek az ott lakó humanoidok megélni. Így aki a jót tudja csak átélni, szomjazni fogja a rosszat és amelyik a rosszat, annak igénye lesz a jó megtapasztalására. Hogyha ez így is van, hogy a kettő nem lehet egymás nélkül, mégis milyen viszonyítási pontból mondhatjuk  azt, hogy mi a jó és mi a rossz?  
Képzeld el, hogy egy olyan térbe kerülsz ahol nincs idő és olyan idősávba ahol nincs tér. Mi történhet ott ahol hiányzik az idő? Történhet bármi is? És mi a talaja annak a szférának, ahol csak az idő pereghet, de semmilyen tér nincs? Hogy futhat az idő ha nincs helye a tudatpillanatokból összeálló képeknek? 
Képzeld el, hogy valaki sosem képes átélni az énképet, mindig csak egységszinten személytelenül lát mindent. Számára létezik e élet, vagy csak egy katatón állapot? Képzeld el, hogy valaki csak az énképek rabságában képes létezni és sosem kerülhet ki a személytelen jelenlét átlátást biztosító közegébe. Mi történik az ilyen emberrel? Hogyan szabadulhat ki az énképe börtönéből, ha soha nem tapasztalhatja meg az átható jelenlét szabad tágasságát? 
Ezek egyben fejtörők is. Úgy alkottam meg a fentebbi mondatokat, hogy legyen min elgondolkoznia mindenkinek. Hogyha ismertek hasonló elgondolkodtató helyzeteket bátran írjátok meg nekünk vagy önálló posztban vagy kommentben.

Az Út egymáshoz ugyanaz, mint a véget nem érő híd, a szívek között.

Ha úgy érzed egy nyelvet beszélünk és Te is szívesen írnál, kérjük, hogy oszd meg velünk gondolataidat a közösségünkben önálló posztban vagy cikk formájában itt a honlapon!

Harangozó Viktor (Szenge)

Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!