Az ellenség

Az ellenség

Sokan mindennapjaink folyamán, tengernyi sok helyzettel küzdünk. Ezek egy része emberek, más része események útján jön szembe velünk. Azonban szinte mindig elfelejtjük a konfliktusaink valódi forrását. Vajon ha helyesen kezdjük el szemlélni a helyzeteket,
Harangozó Viktor (Szenge)
Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Hogyha valaki tesz valamit a hétköznapjaink folyamán ellenünk, akkor vajon mi indítja arra, hogy támadjon minket? Mi az az erő ami megmozdítja, ami azt súgja neki, hogy támadd meg ezt az embertársad? Figyeljük meg mit érzünk akkor, amikor úgy érezzük valakibe bele kell kötnünk. Mit találunk magunkban? Egy rossz emlékképet, valami életünkben történt kellemetlen hatást, amit még őriz az elménk? Lehetséges, hogyha mindenfajta sérelmi nyom nélkül létezhetnénk, akkor soha nem éreznénk senki felé haragot semmi miatt? Gondoljunk arra, hogy az adott helyzet, vagy személy cselekvését, amikor éppen teszi, akkor azt, az elménk egy előzőleges élményképsor alapján, előbb párosítja, majd kidolgozza a lehetséges reakcióformákat. Ha ilyen irányban kezdünk el vizsgálódni, egy csomó meglepetés érhet bennünket. Komolyan rájövünk arra, hogy lehetetlen haragudni bárkire, vagy agresszívnak lenni bárkivel is, hogyha belül nincs viszonyítási pont. Tehát be kell látnunk, hogy minden reagálásunkat megelőző érzelmünk, valójában előzőleges engrammlenyomatokból (sérelmi emlékképek) származik. 
Hogyha ezt megértjük, mit is fogunk tenni, ha valakivel nézeteltérésünk támad? Ráeszmélünk arra, hogy valójában ő egy jelzés arra, hogy belül megkeressük magunkban, azokat a sérelmi nyomokat amiknek feloldása nélkül, nem lehetünk egészek és nem élhetünk teljes életet. Ezért manapság főként nagy nagy szükség van a traumáink oldásaira. Voltaképp minden segítő, aki végzi a dolgát az emberekért, valójában segít feldolgozni a sérelmi nyomokat az elmékben. Gondolkozzatok el rajta, hogy életetekben kikkel és miért van nézeteltérésetek. 
Hogyha bármit is felismertek bátran írjátok meg nekünk a csoportunkban vagy önálló cikkben. Segítsünk egymásnak rádöbbenni arra, ahogyan a dolgok működnek. 

Mert egyesült erőnkből létezünk Egymásért!

Harangozó Viktor (Szenge)

Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!