Találkoztál már Árnyékkal?

Találkoztál már Árnyékkal?

Materiális meghatározással a fény egyenes vonalú terjedésének következményeként árnyékot látunk. Hasonló a helyzet lélektanilag is. A fény, illetve az önismeret fejlesztése útján együtt jár velünk kísérőként az árnyék, mint megtagadott részünk.
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Gyakran van úgy, hogy keressük árnyaink, mert szeretnénk szembesülni azzal az oldalunkkal, amiről tudjuk, hogy legszívesebben mélyre dugnánk el. Hát valójában az igazság, hogy igencsak el is dugtuk, jó messzire magunktól. A farkas a belső ösztön lényünk, mely megmutatja számunkra az igazi árnyoldalunkat. Fogadjuk el, hogy az a másik rész is hozzánk tartozik. A vallásokban divatos a jót a rossztól élesen elkülöníteni. Ám a taoizmusban már áttörést vehetünk észre, amikor Lao ce az öreg bölcs Tao te king könyvébe pillantunk. "Ahol megjelenik az erény, azt követi az erénytelenség is" Yin és yang egy tőről fakad, egyazon egész elválaszthatatlan részei.


- Árnyék!!! Azt hoztam Neked vissza, amit tőled kaptam! Mérgezett Engem, mérgezett Minket, mérgezte a kapcsolatainkat. Csak játszottál általa velünk. Vissza vennéd? 

Nincs válasz.

- Válaszolj, ha kérdezlek! Válaszolj Nekem, válaszolj Nekünk...válaszolj Magadnak is! Nekünk ideadtad, de már nincs rá szükségünk. Talán magunktól soha nem ébredtünk volna időben, ha nincs ez. A tükörbe nézve megértünk. Amit láttunk benne megmutatta a félelmeinket, szembeállított minket önmagunkkal. Felismertük, megértettük, átformáltuk. Úton vagyunk egymás felé! Talán jobban mint ezelőtt. Mostmár vedd vissza! Vedd el! Mondj valamit vagy hallgass örökké! 

Nincs válasz.

- Ha itt hagyod a tükröt...összetörjük, Téged pedig ketrecbe zárunk! Ha elfutsz tovább adjuk a lángot és bárhol utólér majd...sötét alagutakban is! Addig fuss, míg be nem zárul a kör! Talán még van időd kijutni, hogy szabad lehess. Menj! Kiűzünk innen! A tűz fényében vagy elégsz vagy fejet hajtsz előttünk és hagyod, hogy megszelídítsünk. 

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!