Szeresd jóvá a rosszat!

Szeresd jóvá a rosszat!

Milyen érdekes, hogy a tudatlanság nem képes mentség lenni a semmire. Hiába nem tudok semmit, vagy valamit nem tudok jól, az még mindig nekem rossz. És persze annak, aki ebben partner velem...  
Csüdöm Melinda
Csüdöm Melinda

Asztrológus

A tudatlanságot, butáskodást, naivkodást onnan ismertem fel egyszercsak, hogy a bírálatom alapja kettős volt. Voltam én és a világ (többi ember). Általában nagyon elterjedt ez az álláspont, mert gyakran hallani: az emberek így, az emberek úgy...... Amikor én és a világ egyek vagyunk, akkor bekerül a minden a középbe. És magamból látom a többi embert is. Különböznek, viszont eredetben egyek velem. Csak abban térnek el, hogy máshol sérültek. Máshol hordozzák a hiányosságokat , amiket valahogyan igyekeznek betőlteni. Ez az élet rendje. Jóvá szeretni a rosszat. Szeretem ezt a megfogalmazást. Hallottam, igaznak tartom.
Hát erre jók a vasárnapok. Akár fizikailag, akár mentálisan sétál valaki egyet és szemléli nyitott szívvel az élet szépségeit és furcsaságait, jó kis felismerésekre tesz szert, amik nyomán derüs maradhat.
Ezt is ma láttam, olyan mint egy szép virágnyílás: Az egyik legszebb érzés az, amikor már nem fáj az, amiről korábban azt hittem, hogy nem élem túl.
A korábban az az, amikor tudatlanságban voltam, nem volt mentségem rá, ezért tudatosítottam magam és a jutalom a szép megnyugvás és fájdalommentesség.
Az időnket sosem pazaroljuk, mivel mindig jelen vagyunk benne. Csak éppen félrebeszélünk, félrehallunk, homályosan látunk, fájunk.
S ha nem fájnánk, akkor mentség lenne számunkra a tudatlanság.
Ilyen pedig nem is létezik. Mert fáj. S ahol fáj, oda kell a jó meleg Szeretet-Fény koktél. Ittál már a keserű pohár mellett ilyet is? 

Vidám életet! 

Kövess a Facebook csoportunkban is! Írj Te is! Kapcsolódj!

Csüdöm Melinda

Csüdöm Melinda

Asztrológus

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!