Felismered az illúziót?

Felismered az illúziót?

Az információ hat. Befolyásolja a gondolkodásodat. A tudatos megfigyelés pedig egy kulcs az információhoz, hogy az ne korlátozzon, hanem segítsen tágítani a látóköröd a tudásod tükrében. E metódus mentén támogatott a fejlődésed. Obszerválj!
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Mintha álmodnék. Fizikailag élek vagy pusztán egy illúzióban vagyok jelen?
Az univerzum valójában egy szimuláció, melyet egy magasabb intelligencia hozott létre?
Talán hitet adok valaminek, ami nem valós?
Fogoly vagyok a saját életemben, a hitrendszeremben? Netalán más hitrendszerében élek?
Kelepcébe kerültem? Ki lehet szabadulni? Hogyan kerültem kelepcébe?
Jó úton járok vagy eltévedtem? Miből fogom tudni a választ?

A fenti kérdések egyikét talán már Te is feltetted magadnak. Tudod mi a közös bennük? Az információhiányból adódó keresési szándék. Az adott kérdésre felelő válaszok lehetőségekként vannak jelen. Az információ átadás mindig valamilyen céllal történik. A közlő mindig valamilyen okból kifolyólag, egy adott szándékkal áramoltat ki információt egy kontextus mentén. Az információ bemenete a közlés, célja pedig függ a kommunikáció kontextusától és az adott körülményekben előtérbe kerülő prioritásoktól.

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket!

Befolyásolás alatt vagyok? Válogatás nélkül teszem ki magam az információnak határok meghúzása nélkül? Van a HATÁSnak ára rám nézve? Szabadon élek vagy rabja vagyok egy ideának, ami a társadalmi elvárásoknak feleltet meg? A helyzetem harmóniában van a valós énemmel? Nehézség érzete van bennem? Kézifékkel élek? Korlátok között rekedtem?

Szabadulhatsz a bilincstől

Lépj hátra az idea menti cselekvési tervből. Egyre több és több kihátrálás jelenti a szabadságod annak az entitásnak az automatikus működéséből, aki egy szabvány elvárásai mentén működik ciklikusan egy rendező hatás szerint hoz döntéseket a feltételek befolyására. Ha az ember csak az automatikus cselekvési mintáira hagyatkozik, akkor könnyen belefuthat a korábbi hibáiba, vagy nem veszi észre a lehetőségeket, amik az újabb információk alapján adódnak. A hátralépés lehetőséget ad arra, hogy átgondoljuk a helyzetet, és azon gondolkodjunk, hogy mi a legjobb módja a cselekvésnek. Ez segíthet abban, hogy ne az automatikus működésünkből vezéreljük a döntéseinket, hanem tudatosan és céltudatosan cselekedjünk.

Ismerd fel, hogy amikor szembesülsz egy adott helyzetben a másik emberben önmagaddal, lehetőséged nyílik arra, hogy meglásd azt, mivel van még dolgod a saját fejlődésed érdekében. Ha képes vagy teljesen megnyitni magad a tükörnek és nem ellenállsz, akkor tovább áramolsz, utat engedve a tapasztalás általi megértésnek. Az elfogadás azt jelenti, hogy teljes mértékben tudatosítod és elfogadod a helyzetet, mert az megnyit a fejlődés lehetőségének. Az elengedés pedig azt jelenti, hogy engedjük a fájdalmat és az érzéseket, amelyek a negatív élményekkel együtt járnak, és hagyjuk, hogy áramoljanak. 

Ne fuss el a negatív megtapasztalása elől. Figyeld meg! 

Ne hagyd hogy rádtelepedjen a negatív energia! Engedd el, hogy megtaláld a belső erőforrásaidat! Tudatosítsd, hogy amikor valami igazán könnyen megy, az megmutatja számodra, hogy valójában ki is vagy Te! Éld meg önmagad!

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!