A változás elkerülhetetlen

A változás elkerülhetetlen

Az evolúció folyamatának működése következtében minden folyamatosan változik
Csete Nia
Csete Nia

Szupervizor, Life- és Egészség coach, Képességfejlesztő tréner

Vannak olyan történelmi időszakok, ami során sajátos környezeti vagy biológiai eseményeknek szükségszerűen meg kell történniük ahhoz, hogy a fejlődés tovább folytatódhasson. Ha valami miatt nem következik be az adott esemény, akkor károsodik a fejlődés folyamata. 

A TERMÉSZETI TÖRVÉNYEK AZ EMBERI LÉTÜNK FÖLÖTT ÁLLNAK!
Mégis nagyon nehezen tanulunk belőlük!

 • Amikor a természet észleli, hogy egy organizmus elérte a tőle telhető és elvárható fejlettségi keretet, akkor hozzáad valamit a tágulásához, hogy az képessé váljon kilépni a korlátai alól.
 • Ha az adott organizmus nem tudja megfejlődni az új, tágabb fejlődési keretet (nem lép ki a komfort zónájából) akkor elkerülhetetlen, hogy kivezesse a természeti törvény őt a rendszerből.
  Ha az adott organizmus időben, éberen reagál a változás szükségességére, akkor küzdelem és kitartás árán megfejlődheti a kihívását, és tovább élhet. 

HOGY VAN EZ AZ EMBEREKNÉL?

Amikor kibillenünk az egyensúlyunkból valamilyen oknál fogva, mi is kapunk a természettől alternatívákat: betegséget, baleseteket, tragédiákat. Ezen a szinten még bármit tehetünk. Még felfoghatjuk a változás szükségességét. Itt még van lehetőségünk az egyén szintjén (a magunk szintjén) megoldani a fejlődési ugrást.
Azonban, amikor az ember vagy egy ember-csoport az egyensúlytalansága miatt már veszélyezteti a környezetét, akkor a természet nagyobb kihívásokat ad a tanuláshoz. Itt már csökken az egyéni befolyás, a természet maga katalizálja a változást!
Az eddigi történelmi pillanatainkban, amikor a természet csapásokat mért ránk, akkor a vesszen a gyenge és győzzön az erős elveken meggyászoltuk a veszteségeinket, és továbbléptünk a globális tragédiáinkon.

EZÚTTAL AZONBAN, FEJLETTEBB CIVILIZÁCIÓ LÉVÉN MÁR NEM ÉLHETJÜK TÚL A RÉGI MÓDSZEREKKEL!

Új megküzdési stratégiát kell alkalmaznunk!

Egy technológiai és biológiai változási folyamatban nem fogunk túlélni, ha egymáson átgázolunk! Az egymás ellen fordulás és a felelősség áthárítása egy elképzelt megmentőre: csapda! Semmilyen megmentő nem jön el ezúttal! Mi magunk vagyunk azok, akik megmenthetünk itt bármit is!

Az egyetlen esélyünk, ha a múltból tanulunk és ezúttal jobban csináljuk!

 • Alkalmazkodnunk kell a megváltozott körülményekhez! Nem időzhetünk az egymás elleni acsarkodással, egymásra mutogatással! Alkalmazkodnunk kell, egy új gondolkodási módhoz.
  Együttműködő közösséggé kell válnunk!
  Nincs más út, csak ha összeadjuk a tudásunkat, és közösen fogjuk túlélni!
  Gondolkodj rendszerben, és a saját magad szintjén is egyszerre!
Ez most csak együtt fog menni! 

Ha tudod a kapcsolódás útját vagy csak megosztanád a gondolataidat, kövess a Facebook csoportunkban is! Írj Te is! 

Csete Nia

Csete Nia

Szupervizor, Life- és Egészség coach, Képességfejlesztő tréner

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!