A sámán útja

A sámán útja

A sámánok a tudás emberei. A népért dolgoznak. Hatékonyságuk abban mérhető, hogy mennyit tudnak tenni a népért. Akár gyógyításról, halotti szertartásról vagy bármilyen szellemi munkáról is legyen szó, a sámán motorja lehet a társadalmi összetartozásnak.
Harangozó Viktor (Szenge)
Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

„- Megérkeztünk védelmezők! Ez Teotihuacan! 
- Végre láthatom! Teotihuacan a misztériumok városa. – Lelkendeztem.
- Nos zöldfülűkém itt elleszünk egy darabig. Azt javaslom nézzünk szét, mert itt gyakorlatozik valahol egy Maya sámán felügyeletében a mi jó öreg Yönten lámánk.
Osztottam az ötletet, mert ami a szemem elé tárult, az egy valaha volt csodálatos birodalomnak az utolsó maradványaként volt látható. Hatalmas templomváros, melyben lépcsőzetes piramisok és kultikus kőépítmények sorakoztak mindenfelé, amerre csak a szem ellátott. Épp azon gondolkoztam, hogy hová tűnhettek az Aztékok és a Mayák oly hirtelen ebből az óriási birodalomból, amikor hirtelen hangos éneklést hallottam a távolból. A többiek is jól hallották. Tashi mutatott is abba az irányba ahonnan jöttek a hangfoszlányok és intett, hogy kövessük. Sok robosztus kőépítmény alatt bujdosva elérkeztünk egy hatalmas kövekből kiépített körhöz, aminek közepén láthatólag valamilyen szertartást tartott pár sámán. Ahogy rákoncentráltam a furcsa szerzetekre, egyre több indiánt vettem észre magam körül, mígnem zsivajjá terebélyesedett a beszédük.
- Tashi hogy kerültek hirtelen ilyen sokan ide, az előbb még egyetlen lelket sem lehetett itt látni?
- Nem ők kerültek ide, ők mindig is itt voltak, hanem mi kerültünk hozzájuk. Miközben követtetek a hang irányába, elindítottam a szféraáthatolás folyamatát, így ti azon az úton haladtatok utánam, ami folyamatosan egyre magasabb birodalmakba visz. Most láthatjátok, hogy itt mindig nyüzsög az élet, csak a földi síkon maradt emberi lények látják úgy, mintha kihalt volna minden. Azért, mert a tudatuk fátylai miatt, túl beszűkülten tartják magukat. Ez a szent kőkör. Amit most látsz magad előtt és körülötte az indiánokat. Sajnos még ezt sem képesek az emberek észrevenni.
- Mit csinálnak ott a kör körül? Mintha táncolnának.
- Nem ők táncolnak, csak az elméjük. Ők még csak a kör közelébe se kerültek testileg. Nézd csak ott ülnek a sziklafalnál elmélyedve. A táncoló alakok, amiket látsz az ő asztráltestük, amit kivetítettek a körhöz. Ha ezt jól megfigyeled most, akkor talán megérted, hogy hogyan tudtam megjelenni az álmodban, anélkül, hogy ott lettem volna. Csak az elmém fókuszát állítottam át. Ez látszik úgy, mintha kilépnél a fizikai testedből és csak asztráltesttel utaznál. De az asztráltest is csak egy képzet valójában. De nézzük meg jobban az alakokat amilyen formába kivetítették a tudatukat. Nézd meg közelebbről, menj oda és tekintsd meg miért látod őket furcsának. Közelebb mentem a körhöz és elképedve láttam, hogy nem emberek, azaz nem emberi alakban táncolnak a kivetített figurák, hanem különböző állatok formájában. De ezek az állatok félig emberek is. Láttam egy tigrisfejűt és bundájút, amint a karmaival a levegőben különleges mozdulatokat ír le, mint a társa amelyik úgy nézett ki mintha Párduc lenne. Ekkor Tashi érezve gondolataimat oda súgta nekem:
- Nem párduc, hanem Jaguár! Méghozzá nem közönséges jaguár, hanem A Jaguár! A nagy gyógyító és védelmező szellem. Amikor a Mayák erőért imádkoznak, megjelenik nekik a Jaguár szelleme és adományokban részesíti őket. Felülnek az indiánok a hátára és elviszi őket oda, ahol feltöltekezhetnek energiával. Amikor visszajönnek, már maguk is Jaguáralakban látszódnak, azaz azonosulnak a Jaguár lényével és szellemi tulajdonságaival. Többnyire ezek a tulajdonságok a gyógyítás és a védelem.
- Most mi történik Tashi? Úgy hallom mintha a dobok nagyon felpörögtek volna.
- Még tovább világosodik a tér frekvenciája. Jön Quetzalcoatl!
- Hogy kicsoda?
- A Mayák teremtő Istenének az egyik aspektusa, a nagy tanító és teremtésfelügyelő „Tollas kígyó”!”

Szenge - A szent tőr legendája (részlet)

Regényem fikció. Nem ezoterikus tananyag. Pusztán a szórakoztató ébresztést lehetővé tevő fantázia szüleménye. Így olvasandó.

Az Út egymáshoz többek között a sámánok gyülekezőhelye is a nagy egységesítő munkához. Számotokra mit jelent a sámánizmus és egy sámán munkája? Köszönjük, ha megosztjátok velünk véleményeteket közösségünkben.

Harangozó Viktor (Szenge)

Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!