Csete Nia

Szupervizor, Life- és Egészség coach, Képességfejlesztő tréner

Rólam:

Az Út egymáshoz csoport egyik alapító tagjaként szerepet vállalok abban, hogy kiállok a szabad együtt gondolkodás, és ítéletmentes önkifejezés megőrzéséért. Az információs technológia azon korszakába léptünk, amikor egyetlen szempillantás alatt kikerülhet valami állítása és cáfolása is a szemünk elé az online világban. Mindkettő a hitelesség és szavahihetőség látszatát fogja kelteni, hogyha kellőképpen hatásvadász módon van felépítve. Mi pedig igen gyakran nem járunk utána az információk valóságtartalmának, szelektálás nélkül fogyasztunk bármit. S valami minél inkább csillogó és nagyzoló, esetleg félelmet keltő, annál inkább nő az olvasottsága, és továbbosztási hajlandósága. A 2020-as év azt hiszem mindannyiunk arcába tolta az illuzórikus online világ látszatvalóságát, és megmutatta, hogy milyen ritkán vagyunk tudatos olvasók, tartalom fogyasztók.
Épp ezért, és ebből tanulva azt gondolom, hogy már semmiben sem lehetünk biztosak az online térben, amiről egyedül gondolkodunk. Az elménk igen gyakran láttat velünk egy olyan világot, aminek a befogadására mentálisan készen vagyunk, és nem pedig olyat, ami valóságos. A valóság értelmezés ugyanis munka. A realitás észlelése és értelmezése, idő, energia és önismereti munka befektetése. 

Egy olyan korszakban, amikor az információk nehezen és csak fáradtságos munkával nyomozhatóak le, gátlástalanul fújhat felénk bárki ilyen illúzió-buborékokat. Épp ezért szükség van a konstruktív együtt gondolkodásra, hogy amit kell azt kipukkaszthassuk. Önmagunk, és egymás mentális egészségének védelme érdekében. Szükségünk van egymásra ahhoz, hogy megkérdőjelezzük amit látni vélünk, vagy hogy megtöröljük egymás bepárásodott szemüvegét, ha homályosan látunk. Ugyanakkor, minden óvatosságunk ellenére az ítéletmentes önkifejezés szabadságához is jogunk van. Sokan szeretnék kifejezni, és megosztani mindazt, ami bennük van, de már alig vagyunk láthatóak az infófelhők megtévesztő sűrűjében. 

Így hát az erőszakmentes és szeretetteli kommunikációt kitűzve zászlómra, nem a politikai döntéseket támadva, hanem kiegészítve azokat, hasznos életmód- és gondolkodásbeli szemlélettel szeretném motiválni a csoport tagjait az együttműködésre.
Minden felnőtt korcsoport számára fejlesztő és ébresztő hatású cikkekkel, posztokkal, és videókkal szeretnék hozzájárulni a rohamosan változó világhoz szükséges megújuláshoz, és lelki megküzdéshez. A közös, társadalmunk egészét érintő ügyért bármikor hajlandó vagyok tenni.

Amikor megálmodtam az Út egymáshoz csoport rám eső részét, akkor a víziómban egy olyan információs közösségi oldalt láttam, ami forradalmasíthatja a jövő kommunikációját. A közösségiblog portál egy újgenerációs kategória lehet, amiben az összeadott tudásunk és annak közös megosztása örökre összekapcsolhat minket. A fenntarthatóság és együttműködés elvén alapuló szemléletváltáshoz, egy tudásmegosztó, majd később etikus értékesítői közösségi portál működtetése a célunk. 

Ha együtt őrizzük a nálunk olvasható és látható tartalmak hitelességét, kiemelkedhetünk a hamis információs dömpingből, és megőrizhetjük a tiszta kommunikációt az utókornak. Soha nem volt nagyobb jelentősége még az összefogásnak mint MOST! Az utolsó órákban vagyunk, amikor még megfoghatjuk egymás kezét, hogy védőhálót nyújthassunk mindannyiunknak! Az egyéni, és a közösségi felelősségvállalás ideje eljött! Fogjunk össze a fenntartható közösségi-életért!

Összefogásra és cselekvésre szeretnélek hívni és biztatni titeket azért, hogy hívjuk életre közösen az együttműködésben rejlő lehetőségeket. Csatlakozzatok hozzánk és osszátok meg egymással a véleményeiteket, megküzdési stratégiáitokat, ötleteiteket a személyes életetekből. Az önzetlen társadalmi együttműködés céljával. Segítve ezzel egymást abban, hogy formálódni, fejlődni és alkalmazkodni tudjunk az előttünk álló globális változási folyamatokban.

Gondolkodjunk közösen rendszerben, és a saját életünk szintjén is! 

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!