A lelki kifejeződésben rejlő öngyógyító erő

A lelki kifejeződésben rejlő öngyógyító erő

Amit látsz, transzformáld át a saját nyelveden, hogy a régi egy új energiaként éljen tovább. Te vagy a kulcs. Általad lehet a storytelling a társadalmi kapcsolódás eszköze.
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Történeteink megosztásának igénye egyidős az emberiséggel. Közlünk szóban, írásban, illetve különféle egyedi alkotásokban is a magunk nyelvén. Nincs olyan kultúra vagy közösség, mely a kölcsönös egymás közti információ áramoltatásban nem venne részt. Azonban a környezetünk komoly hatással is lehet a közlési vágyunkra.

Talán már Te is tapasztaltad, hogy a rád motiválóan hatni képes társaságban vágysz a fejlődésre, tettre kész vagy, energiával teli és lelkes. Sőt annyi energia dolgozik benned, hogy úgy érzed szívesen segítenél másoknak is. Többek között ez a kellemes, előre hajtó erő ösztönzi az embereket, hogy kinyíljanak, alkossanak, vezessenek, képviseljék és átadják tudásukat. Ez utóbbiak pedig már felelősséggel járnak. Tudatos döntéseket igényelnek. A felnőttéválás egyik lényegi pontja a fejlett társas viselkedés, a szociális kapcsolatok kialakításának és fenntartásának képessége. A témát bár részletesen is ki lehetne fejteni, e bejegyzésben most koncentráljunk arra, hogyan támogathatjuk a személyes jólétünket, ha a felszínes kapcsolati háló helyett igyekszünk a minőségi időtöltést a jó kapcsolódásokban keresni.

Az alábbiakból kiderül, mely kapcsolódásokra érdemes fókuszálnod. Pontokba szedtem:

  • Nincs alá-fölé rendeltségi viszony, egyenrangú beszélgetés zajlik.
  • A kommunikációban megtörténik az együttgondolkodás, ergó számít a véleményed, nem ural le a másik ember egyfajta zárt gondolkodási módban.
  • Kölcsönös a gondolatok megosztása mellett a lelki jelenlét, azaz érzelmi támogatást is kapsz (és persze adsz) az eszmecsere mellett.
  • Valódi kapcsolatba kerültél a másikkal, a kapcsolódás után azt érzed, hogy feltöltődtél.

Keresd a támogató közösséget, amiben nem ítélkeznek feletted, tisztelettel bánnak veled feltétel nélkül. Keresd a társaságot, amiben önmagad lehetsz, ahol a gondolataid szárnyalhatnak a közös értékrend mentén! Ez segít, hogy képes legyél befelé figyelni, kapcsolódni az érzelmeiddel. Közben majd megérzed, hogy sokkal több és tisztább energia birtokában vagy, mint amiből korábban táplálkoztál. Ebből a létállapotból tisztán, szívből tudsz szólni. Figyeld az érzelmeidet, használd őket iránytűként, hogy tudd merre tarts! Kommunikálj az érzéseiden keresztül. Ez a kulcs egymáshoz. Használd a saját hangod, a sáját kifejezési módodat! Arra menj, ami vonz, ami hív! A jóllét jár neked. Minél többet tapasztalod a vezércsillagod erejét, annál tisztábban látod azt magad előtt. Ha Te már látod, a fényre majd más is felkapja a fejét.

Szerencsések vagyunk, mert a személyes kapcsolódás lehetőségén túl az online térben is képesek vagyunk áthidalni az egymás közti fizikai távolságot.

Várunk Facebook csoportunkban is, ahol a Te gondolataidra is kíváncsiak vagyunk!!

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!