Van, hogy az élet egy pofonnal vezet a változás felé

Van, hogy az élet egy pofonnal vezet a változás felé

Az önkifejezés szabadsága mindenkinek jár. Én ezt az írásaimban élem meg. Pár éve vetettem papírra ezt a saját tapasztalás alapján íródott pár sort az önfejlesztés útját járva...
Dóró Sándor
Dóró Sándor

szerző

Hirtelen ébredés

Feküdt a hátán és bámulta a plafonba görcsösen kapaszkodó sárga csillárt. Nézte, hogyan lóg a semmiben. Nem rég még ő is ugyanezt tette. Ragaszkodott a múlthoz, emerekhez, megszokásokhoz, de az élet egy nagy pofonnal próbálta ébreszteni. Hirtelen ébredt fel...nem, nem volt kellemes az ébredés..sőt nagyon is fájt,sajgott tőle az arca. Később értette csak meg azt, hogy ezt miért is kapta. A múltban élt, a megszokások rabja volt és azt tette amit gyerekként látott, utánozni akart másokat. Teltek a hónapok amit elméletben tudott azt a gyakorlatban még nem tudta használni.Gyötrelmes időszakot élt meg, szenvedett a tudattól, hogy nem változik semmi..és akkor jött pár esemény ami hidegzuhanyként hatott rá. Elég néha egy beszélgetés ,akár pár mondat ami mindent a helyére rakott a tudatában. Rádöbbent, hogy belőle csak egy van,egy saját használatú testtel és egy szabad tudattal. Senkire nem kell,hogy hallgasson,maximum megfogadhat tanácsokat amikkel egyetért. Itt zárult be végleg a kapu...a múlt kapuja.Kint hagyva a sérelmeket, a múltat, embereket...mindent ami nem az ő jelenét szolgálja. Ebben a pillanatban kezdődött el az élete..az övé,amelyik senki másé nem lehet.Felkelt az ágyról,még utoljára egy sajnákozó pillantást vetett a csillárra és elindult ,hogy lemossa a lelkéről az évtizedek alatt rárakódott koszt. Megtisztulva, frissen vasalt ruhájában lépett ki az utcára, körbenézett és meglepődve tapasztalta,hogy ezt a világot még nem látta ilyennek. Ez az ő új világa...Körbenézett,kíváncsi volt,hogy ki fogja követni...ki lesz az aki kitartóan elkíséri azon a hosszú úton amely még vár rá. Nem lesz könnyű,mert tele lesz akadályokkal amiket folyamatosan le kell majd küzdeni,de már nem fél,mert tudja,hogy erős....nagyon erős..

Te is voltál hasonló szituációban az életed során? Írd meg a Facebook csoportunkban! Írj Te is a közösségünkbe! Kapcsolódj!

Dóró Sándor

Dóró Sándor

szerző

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!