Az igazi démon

Az igazi démon

Talán azt hitted, minél öregebb lélek vagy, annál könnyebb megoldani a jelen feladatait...tévedsz. Pont azért kapunk nehezebb feladatot, mert már megvan a tudásunk, erőnk a megoldáshoz.
Harangozó Viktor (Szenge)
Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

"A tőr három éle pontosan a három tudati mérget pusztítja el, azáltal, hogy az energiákat átalakítja bennük. Ez az a misztérium, ami által a belőlünk származó, de kivetített félelmetes démonnő Szinmo is legyőzhető. Mert senki olyan nem képes elpusztítani Szinmot, aki nem ismeri a titkát a kettősségeken túlmutató valóságnak.
- értem, de ez olyan hihetetlen olyan, mint egy mese!
- Kedves barátom az sem megszokott, hogy éjjel felkelt egy láma és azt mondja neked, hogy jelenleg egy kolostorban alszik és csak az elméjének képe beszélget veled, nemde bár?
- Hááát… igen
- Ahhoz hogy megmentsük, ezt a szegény haldokló bolygót, ki kell szabadítanunk előbb az emberek elméjét a megszállottság alól. Szinmo nagyon ravasz démon, úgy tartja fogva az emberek elméjét, hogy ők nem is tudnak róla. Nem tudják, hogy amit szabad akaratuknak vélnek, az valójában Szinmo akarata és csak a pusztulásba viszi őket, ha rá hallgatnak.
- De hogy lennénk mi képesek egy egész bolygót megmenteni, az összes embert felszabadítani?
- Hallottál már arról, hogyha egy mécsest bevisznek egy sötét szobába, akkor ott egyből eltűnik a sötétség? Nemcsak a sötétnek egy kis része, vagy egy szelete, hanem az egész sötétség. Hasonlóképpen ahol egy igaz szív képes elindítani a szeretet és együttérzés útján, az inspiráló hatást, az emberek között képes olyan láncreakciót képezni, ami folyamatosan mindenki szívét kinyílásra buzdítja. Egyetlen láncszem vagy, de hatalmadban áll elindítani valamit, ami hozzájárul a többi ember kinyílásához. Azonban, habár nagyon fontos kezdeti eleme vagy a globális átalakító folyamatnak, mindig tisztában kell lenned azzal, hogyha ettől büszkeség jelenik meg benned, vagy különbnek éreznéd magad tőle a többi embertől, máris engedélyt adtál Szinmonak, hogy uralja az elméd! Jegyezd meg ifjú harcos egyedül semmi vagy, együtt a többi élőlénnyel viszont minden és még annál is több!"

Szenge: A szent tőr legendája /részlet/

Mit gondoltok kedves olvasók? Vajon Szinmo hányféle módon kísért meg bennünket nap mint nap? Mennyi az önálló gondolatunk és hogyan tudjuk azt megkülönböztetni attól, ami nem hozzánk tartozik? Minden ötletet szívesen várunk az Út egymáshoz közösségében, ami egy hatalmas gömb, aminek a középpontja belül ugyanaz. A külső peremen való kivetülési pontok viszont temérdekek, mint mi mindannyian.

Harangozó Viktor (Szenge)

Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!