A szívünk útja

A szívünk útja

Ha az emberek a szeretetre gondolnak, akkor gyakran azt saját látásmódjaikkal fűszerezik. Az összes nagy megvalósítást elért mester a szeretetről azt tartotta, hogy egyetemes voltában, a személyes és személytelen arculatokon túl lelhető fel...
Harangozó Viktor (Szenge)
Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Minden amit ismer az emberi faj a szeretetről, az teljesen más lehet, mint a valódi értelemben vett szeretet. Mit jelent vajon abszolút értelemben szeretni? Hogyan tudnánk leírni azt a fajta szeretetet, amiről azok beszélnek, akik már senkit nem rekesztenek ki belőle? 

Az érzés, egyfajta összetartással lehet analóg. Olyan kohéziós összetartó hatással, mint ami a víz szemcséi között található. A vizet nem tudjuk elválasztani a cseppeitől, de bizonyos körülmények között úgy történhet, hogy cseppekként áramlanak tovább. Majd lehetséges, hogy később újra belefut egy nagyobb vízfolyamba és a neve más lesz, például folyó vagy tó. De az is lehet, hogy csak egy kis tócsává válik. Valójában szerkezetében sosem lesz más, csak mennyiségében. Talán Isten (tó, folyó, tenger, óceán) és az egyéni lelkek (vízcseppek) hasonló elven létezhetnek. A szeretetnek talán sokkal jobb szava lehet az együttérzés, mert az összes rész (ami valójában egész) együtt érez, rezeg egymással. Vajon, ha a nézeteltéréseinkről lehántjuk a lepleket, nem e azt vesszük észre, hogy a másik nézeteihez hasonlóan, a mieink is pusztán illuzórikus szeparációk?  

Te hogyan látod az egyetemes szeretetet? Hogyha van róla valamilyen szavakkal kifejezhető megélésed már, akkor arra kérünk, hogy oszd meg velünk közösségünkben.

Harangozó Viktor (Szenge)

Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!