A maszk

A maszk

Manapság elég sokan érzik úgy, hogy a maszk, az életük részévé vált. Nem volt ez mindig így. Voltak idők, amikor még legvadabb képzeletünkben sem gondoltunk arra, hogy valaha maszkot kell húznunk. Így viszont milyen lesz a jövőnk vajon?
Harangozó Viktor (Szenge)
Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

 

„2080 májusa. A nagy világégés után, a föld alá tömörült emberiség életvitele teljes mértékben megváltozott. Hatalmas járatokat, barlangokat vájtak ki maguk számára, mivel a felső világ, ahogy ők nevezték, már lakhatatlan volt, az extrém erős és káros napsugárzás miatt. A testük bőre elszürkült, a szemeik pupillája kitágult. Gyakran annyira, hogy a fehér része, már egyáltalán nem látszódott. Kiköpött hasonmásaivá váltak a 2000-es évek eleji ufonauta elképzeléseknek. Azonban mégsem voltak földönkívüliek. Olyan lényekké váltak, akiknek mindennap meg kellett küzdeniük az életben maradásért. Az átlagéletkor húsz évre csökkent. Eltünt a gyerek és a felnőttkor közötti éles különbség. A birodalom amit kialakított az emberiség a föld alatt, egyre közelebb került a belső földhöz. De az ottani lakók, nem sötétségben éltek, hanem egy mesterségesen épített központi ragyogó nap fényében, gyönyörű zöld környezetben. A két eltérő életmód miatt, állandó összetűzésben voltak a belső földlakók, a felülről, a mély sötétségbe költözött barlangi emberiséggel. Rettegtek is egymástól, mert a belső föld lényei meg voltak róla győződve, hogy a barlangi emberek puritán életmódja miatt, vírusok százezreinek adhatnak otthont. Így mindig erős őrség állt a barlangrendszerbe való belépési és feljárati határoknál. Ekkor történt meg egy napon, hogy egy barlanglakó, egyedül a birodalom határvonalához merészkedett. 
-Ki van ott? –Kérdezte a feljáró előtt álló őr, a sötétben mozgolódó alakot.
-Ne bántson kérem! Én csak itt élek a határ mentén, egy kisebb járatban és szeretnék egy kis gyümölcsöt vinni a többieknek. Nagyon megvisel már bennünket a gyökér evés. 
-Ott maradj koszos fajzat! Ne merj közelíteni! A ti világotok fertőzött, ezért nem léphet a belső föld steril szférájába!
-Akkor csak arra kérem, hogy hozzon egy kis gyümölcsöt nekem. Nagyon éhesek vagyunk, és a gyökér kikezdte az emésztőrendszerünket is. 
Mivel a határőrnek nem volt kőből a szíve, ezért elment a kisembernek szerezni némi élelmet. Igen ám, de mint tudjuk, az emberiség soha nem tudja levedleni emberi természetét. A kis barlanglakó társai, amint látták, hogy az őr odébbáll, egyből ellökték társukat és keresztülgázolva a járaton, leugrottak a belső föld területére. Amikor meglátta a visszatérő őrt, a kis emberke, egyből kétségbeesetten kifakadt neki.
-Nagy baj van katona! Néhányan a mi világunkból átszöktek a ti földetekre! 
Az őr eldobta a gyümölcsös kosarat a kezéből, felvette a fegyverét és elkezdett sebesen rohanni a központi kastély felé. Amint azt elérte, szinte a lába sem érintette a talajt úgy futott a király elé.
-Nagy uram, lázadó barlangi emberek jöttek át és félő, hogy már elindulhatott valami fertőzés! Azonnal tegyen valamit vagy végünk! –Zihálta a katona a rohanástól kifulladva.
-Tűrhetetlen! –Kiáltott a király. Azonnal elrendelni a birodalmi maszkokat!
Nem sokkal rá, a hangos bemondó minden belső földbeli lakost tájékoztatott, a birodalmi maszkviselés kötelezővé tételéről. A határozat erős volt és éles. Aki ennek nem tenne eleget, annak büntetése, a barlangrendszerbe való száműzetés. Belső föld lakosai szófogadóan maszkot húztak. Ez a maszk nem pusztán az arcot takarta, hanem az egész fejet. Így úgy néztek ki, mint régen a felszíni emberiség korában, a szkafanderes űrhajósok. 
-Nézzétek, hogy pucolnak a házaikba! –Mondta az egyik barlangi a társainak.
-Szánalmas egy nép ez fiaim. Mi viszont nem élelemért jöttünk, hanem a kastélyban őrzött kristályért, ami ezt a korlátlan erőforrást működteti, amit ők Fényadónak (központi nap) hívnak. –Tudatosította a többiekben az elvégzendő feladatot a vezérük.
-Túszul kell ejtenünk a királyt, különben nem vesznek komolyan minket! –Javasolta az egyik barlangi a vezérnek.
-Nem! Csendben dolgozunk. Megbújunk, egy itteni sziklafalnál és amikor eljön az este, azaz kikapcsolják a Fényadót, akkor kilopjuk a kristályt. 
-Na de főnök! Hogy bírjuk el annyian azt a hatalmas követ? –Értetlenkedett a barlangi.
-Idióta! A Forráskristály alig öt colos! –Korholta vezérük.
Eközben, hatalmas volt a zúgolódás, mert mindenkit, a maszknak nevezett szkafanderükben, a központi kastély tágas udvarára hívattak. Tolongtak a belső földi lények halomra. A király ekkor a szószékhez ült és szózatot intézett a néphez:
-Kedves Belső földi állampolgárok! Az elrendelt maszk viselése, azért fontos, hogy megvédhessük a népet, a betolakodók által behozott gyilkos vírusoktól. Ne feledjétek, csak ez tud megmenteni mindenkit! 
Ekkor a tömegből valaki felkiáltott a királynak:
-Jóuram! Azok akik átjöttek, hol vannak most? 
-Nem tudjuk! –Felelt a király.
-Látta valaki őket, ahogy megérkeznek? 
-Nem, csak egy katonánk hozta a hírt, hogy az egyik barlangi figyelmeztette, hogy páran átjutottak közülük.
-Tehát nem látta őket senki. Tovább mondom! Nemhogy nem látta őket senki, de még csak ennek fényében, az sem mondható, hogy betegek lennének, vagy vírushordozók! 
Elkezdett felhördülni a tömeg. 
-Hogy mered a király intézkedéseit megkérdőjelezni te senki! Dugulj el! –Zúgolódtak.
A király csendre intett mindenkit.
-Mint a belső föld királya, megparancsolom az összes katonának, hogy kapják el a betolakodókat és szükséges óvintézkedéssel hozzák elém! Megbizonyosodunk róla, hogy mi is az igazság!
-Értettük uram! Na fiúk, kapkodjátok magatokat, bárhol megbújhattak! –igazította el a katonákat a vezetőjük.
Eközben leszállt az est, azaz lekapcsolták a központi erőforrást. A barlanglakók megindultak kúszva a forráskristály felé. 
-Főnök! Honnan tudod, hogy hol van a kristály? –Kérdezte egyikük.
-Onnan bumfordi, hogy hosszú évek óta tanulmányoztam a belső föld térképét, a barlangrendszer hackermaffia intézményén keresztül. 
-Tudott netet szerezni főnök? Miért nem szólt nekünk erről? Úgy játszottam volna valamivel! 
-Te barom! Miért is hoztalak magammal ide! –Füstölgött a vezér.
-Ott a kristály életnagyságban! –Kiáltotta hangosan a játékos kedvű barlangi. 
Erre megrohamozták a belső föld katonái őket: 
-Fel a kezekkel! Le vagytok tartóztatva! –Üvöltötte a hadvezető.
- Gratulálok! Srácok ha ezt túléljük, emlékeztessetek, hogy Johnt elevenen nyúzzam meg, ha hazaértünk! Ha tudtam volna, hogy értelmi fogyatékos, nem hoztuk volna el! – Zsörtölődött a barlangiak vezére.
Fogaitokra bőr és irány a kastély! -Ordította az egyik katona.
Amikor elérkeztek a királyhoz, ő méltón fogadta őket, hellyel kínálta a jövevényeket és kiváncsian kérdezte tőlük: 
-Kedves barlanglakók! Mit szerettetek volna kezdeni a kristállyal? Hiszen nincs is nektek ott semmi, amit az működtethetett volna.
A barlangiak vezére válaszolt: 
-Pusztán azt szerettük volna, hogyha behódoltok nekünk! Eleget éltünk elnyomásban! Sosem osztottátok meg velünk az életteretek lehetőségét! 
-Nézzetek magatokra, teljesen más a test és a szervezeti felépítésetek is, mint a mieink. Ez egy tiszta ország, a ti eltérő fajtátok számos kórokozót szabadíthatott volna ránk. Ezért vettünk maszkokat is, amikor értesültünk róla, hogy áttörtetek hozzánk. – Védekezett a király, de hirtelen térdre esett és könnybe lábadt a szeme.
-Ne bőgj nagy uram! Még soha nem próbáltuk ki, hogy milyen az, ha a két faj érintkezik egymással! Mondta a barlangi vezér.
-Tévedsz fiam! Horgasztotta le a fejét a király. Itt és most legyen elég. (miközben elmorzsolta arcán fájdalmas könnyeit). Valaha régebben, élt egy belső földi, aki egy szép napon, felmászott a barlanglakók rendszerébe. Ott találkozott egy ottani lánnyal és beleszeretett. Gyermekük született. De az a gyermek, mivel félig ottani, félig itteni vérből származott, torzszülöttként jött a világra. Ezért száműzték. Beszökött titokban a belső földi rendszerünkbe és itt elterjesztett egy szörnyű kórt. Az a neve, hogy népek egységesítése. Ő volt a bátyám és a barlangászó hős meg az apánk. Én féltékenyen bebörtönöztettem amiatt, hogy a két népet egyesíteni akarta. Most már látom hiba volt, nagyon bánom. Így hát letérdelek előtted és mindenki előtt és bocsánatotokért esedezem. Vegyétek le a maszkokat! Hívjátok át a barlangiakat és közöljétek velük, hogy készen állunk frissíteni a génállományt. Így képesek leszünk, az életidejüket és egészségüket is megnövelni, az újonnan született egyedeknek. 
Azzal a sok belső földi lény, letépte magáról a szkafanderes maszkot, átérezte a király őszinte megbánását. Megbocsátottak neki és a barlangiak is. Eljött a béke és a szeretet félelemmentes korszaka a földön belül és még beljebb…a szívekben is.”
/Szenge hosszabb történetei/

Az Út egymáshoz, az út az igazsághoz és a megbocsájtáshoz. Arra kérünk benneteket, hogy mindig álljatok ki önazonosan, azért amiben hisztek és amiben bíztok. Mert együtt vagyunk erősek és legyőzhetetlenek.

 

Harangozó Viktor (Szenge)

Harangozó Viktor (Szenge)

Buddhista tanító és kvantumhang gyógyász

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!