Mikor fáj annyira, hogy elindulj?

Mikor fáj annyira, hogy elindulj?

Számodra mi kell ahhoz, hogy megtedd az első lépést?
Dóró Sándor
Dóró Sándor

szerző

Az első lépések

Mindig az első lépések a legnehezebbek. Nem emlékszünk vissza ugyan, de mennyi sikertelen próbálkozás előzte meg az első önálló lépésünket gyermekként. Megszoktuk, hogy szüleink segítő kezére támaszkodhatunk nyugodtan, mert tudtuk, hogy biztonságot nyújt. S ha nem indulunk el egyedül , ugyan nem megyünk egy tapodtat sem előre , de legalább nem esünk el. Ez az érzés, ha jobban belegondolunk végigkísér bennünket egész életünkben. Maradunk a nihilben ,mert tudjuk ugyan, hogy van ennél jobb lehetőség, de ha maradunk tétlenek a megszokottban, nem érhet bennünket negatív változás. Ez igaz, de sajnos pozitív nagy előrelépések sem. Megláthatjuk életünk szerelmét, félénken nézhetjük a távolból, de ha csak nézzük észre sem fog venni. Ilyen a lehetőség is, ő nem fog odajönni hozzánk és szólni -itt vagyok, élj velem-, ő nem ilyen. Fel kell kelnünk a kényelmes pózból és még ha bizonytalan léptekkel is, meg kell tennünk az ELSŐ LÉPÉST. Sokszor el is fogunk esni, sőt még fájni is fog,de újra és újra fel kell állnunk és menni előre. Emlékezzünk vissza a gyermekkorunkra , akkor is ezzel kezdődött minden....

Gondolkozzatok és tegyétek meg azt a bizonyos lépést, attól teljesen függetlenül, hogy az élet melyik területén kell ezt megtennetek.

Keljetek fel és járjatok!

Az önismeret lépései nem köbe vésett szabályok szerint vannak lefektetve. Kövess a Facebook csoportunkban is! Írj Te is! Kapcsolódj! Fejlődjünk együtt!

Dóró Sándor

Dóró Sándor

szerző

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!