Képesek-e a marketing eszközök ártalmasan hatni a lelki egészségünkre?

Képesek-e a marketing eszközök ártalmasan hatni a lelki egészségünkre?

Bizonyára tapasztalod, hogy napjaink információs zajában sajnos nem csak az ér el minket, ami emel. Sőt! A mentálhigiéné tudatos tisztán tartásáért azonban tudsz tenni, hiszen vannak különféle jól bevált megküzdési módok. Így egy a cikkben!
Pintye Andrea
Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Amit látunk, az hat ránk, hatással lehet a szokásainkra is. Bár válogathatunk a számunkra elérhető tartalmak között és próbálhatunk tudatosak maradni a tartalomfogyasztásunkat illetően, olykor (sokszor) mégis kúsznak be az életünkbe a maketing eszközök különféle csatornáin keresztül olyan tartalmak, melyek nélkül talán jobban sikerülne tartani a fókuszunkat vagy épp mentálisan stabilabbnak maradni. Ez utóbbi pedig mostanság kimondottan fontos lenne.

Számos módon óvhatjuk magunkat. Most mutatok egy módszert amivel a Chrome böngészőben felugró értesítéseket tudod kordában tartani.

Először is tudnod kell, hogy webhely, alkalmazás vagy bővítmény küldhet neked értesítéseket. Ezekre jellemzően egy kattintással szoktunk feliratkozni böngészés közben és sokszor fel sem tűnik. Az értesítések nagyon hatékonyak amikor az átkattintás, a forgalomterelés a cél a felhasználók figyelmének vezetésével. Ez az eszköz rendkívül praktikus akkor, amikor számodra releváns tartalmat kínál, azonban bosszantó, amikor olyan dolgokat tol az arcodba, melyek nincsenek a hasznodra.

A feliratkozásaidat szerencsére bármikor módosíthatod és szeretném is ha megtennéd, mert ez egy olyan lépés ami véd Téged a médiatartalmaknak való kitettséggel szemben.

Tehát az értesítések kezelésének lépései:

  • Megnyitott Chrome böngésző jobb felső sarkában kattints a 3 pöttyre, majd a "Beállítások" lehetőségre.
  • Bal oldalon az „Adatvédelem és biztonság” fülre kattintva jobb oldalon keresd a Webhelybeállítások részt. Kattints rá majd keresd a csengő ikonnal jelzett Értesítések elemet.
  • Itt, ezen a ponton döntheted el, hogy full-ra letiltasz mindent vagy engedélyezel-e bizonyos értesítéseket. Azt javaslom ne tilts mindent, csak amit nem tartasz hasznosnak.

Ezzel a lépéssel sokat tehetsz a tudatosságodért. Kérlek, ne hagyd ki!

Te milyen egyéb tartalomfogyasztási tippet tudsz adni, ami nálad működik? Kérjük oszd meg a gondolataidat a Facebook csoportunkban Te is!

Pintye Andrea

Pintye Andrea

UI/UX designer, online marketing tanácsadó

Adatlap

Maradjunk kapcsolatban!

Közösségünk egy integrált szemléletű, együtt gondolkodó, a kirekesztést és harcot nélkülöző, közösségi összefogás.
Várunk a Facebook csoportunkban is!